De eerste rondgang is bestemd voor Hosanna  Home, Myanmar.
Yvonne Engelage zal dit doel in de Dorpskerk op deze zondag persoonlijk toelichten en een videoboodschap inspreken voor de Oosterlichtkerk.
Dit is wat zij ons al eerder schreef over Hosanna Home: “Hosanna Home is een weeshuis in de grootste stad van Myanmar, Yangon. 
Myanmar is een heel arm land en dat is door de gevolgen van de Covid pandemie en de militaire staatsgreep (februari 2021) alleen maar nog erger geworden.
In het Noorden van Myanmar heerst al jaren een oorlog, maar door de militaire staatsgreep wordt er door het hele land heen gevochten.
Hosanna Home vangt kinderen op uit heel arme gezinnen, uit plekken waar kinderen geen opleiding kunnen krijgen of uit oorlogsgebieden.
De kinderen worden heel liefdevol ontvangen, Voorganger Sein Kyi en zijn vrouw Rubi behandelen de kinderen als hun eigen kinderen.
Zij doen dit werk al rond 17 jaar. Er zijn 28 kinderen, 14 meisjes en 14 jongens.
Sein Kyi en Rubi geven hen 3 maaltijden per dag (wat in Myanmar niet elk gezin kan doen), daarbij melk in de ochtend en een sapje in de middag.
Elke ochtend en elke avond hebben ze een tijd van gebed en Bijbel lezen samen met de kinderen. Ook hebben de kinderen hun eigen stille tijd elke dag. 3 keer per jaar krijgen de kinderen nog een Bijbeltraining van een paar dagen

Ik (Yvonne Engelage) ken Rubi en Sein Kyi als heel betrouwbare en toegewijde mensen en vrienden. Ze waren altijd een voorbeeld voor mij in hoe zij God dienen en de mensen om zich heen helpen.

Ik kan het van harte aanbevelen om een gift aan hen te geven.”

De tweede rondgang is voor een wijkgebonden doel: de wijkkerkenraad en kerkrentmeesters willen tot aan de zomer collecteren voor het opknappen van de Voorhof om, naast genot van ons eigen gebruik, ook meer opbrengst uit verhuur te halen. Van harte aanbevolen!