Je bent van harte welkom om onze diensten bij te wonen. Iedere zondag om 10.00 uur 's morgens kun je een dienst bijwonen in de Dorpskerk. Zie de agenda voor informatie over de diensten en aanvangstijden.  

kerkdienst Dorpskerk

Aan de ingang word je welkom geheten en krijg je desgewenst de Zondagsbrief uitgereikt. Er zijn ook voldoende psalmboekjes en liedbundels bij de ingang onder de toren aanwezig, die je tijdens de dienst mag gebruiken. Vraag gerust even welke je nodig hebt. In de morgendiensten wordt de liturgie gebeamerd en vanuit het midden van de kerk is deze presentatie goed te zien. Dan zijn boekjes dus overbodig.

De jongste kinderen, tot vier jaar, kunnen vóór de dienst worden gebracht naar de oppas in De Voorhof. Voor de oudere kinderen is er in de ochtenddienst meestal kindernevendienst. Deze kinderen gaan normaliter dan eerst gewoon mee de kerk in met hun familie. Vóór de schriftlezingen worden ze naar voren geroepen voor het kindermoment. Na een kort gesprekje met de dominee of de kinderleiding verlaten zij het kerkgebouw en hebben een kindernevendienst in het bijgebouw De Voorhof. Na de collecte, vóór het laatste lied, worden ze weer teruggebracht naar de kerk en kunnen ze weer bij hun familie plaatsnemen. Ook de kinderen uit de oppas worden dan in de kerk bij hun ouders gebracht en zodat we allemaal de zegen kunnen ontvangen voor de nieuwe week.

In de dienst worden vaak videobeelden opgenomen. Een deel van de kerk kan hierbij in beeld komen, met name het liturgisch centrum (de lege ruimte voor de preekstoek) en de twee zijbeuken. Let even goed op het overzichten die bij de ingangen hangen als u liever niet in beeld wilt komen. In het privacy statement vind je meer details en het betreffende overzicht online. De beelden worden op RTV De Bilt live uitgezonden en zijn nog een jaar op internet beschikbaar.