Home

Laten we ons even voorstellen!
Wij zijn de wijkgemeente Dorpskerk,één van de drie wijkgemeenten van de Protestantse Gemeente De Bilt. Wij zijn een actieve, christelijke gemeente die 's zondags samenkomt in de monumentale Dorpskerk in de oude kern van De Bilt.

Naast ouderen maken ook veel jongeren deel uit van onze wijkgemeente. We vinden het heel belangrijk dat onze gemeente waardevol is voor gezinnen met opgroeiende kinderen en daarom organiseren we veel kinderactiviteiten. In iedere dienst op zondagmorgen is er een kort moment waarin de jongste kinderen centraal staan. In ons wijkgebouw De Voorhof (tegenover de kerk) is er oppas voor de allerjongste kinderen in een mooie kinderruimte. Voor de oudere kinderen is er op zondagochtend een kindernevendienst.

In de laatste week van de grote vakantie organiseren we ieder jaar het Vakantiebijbelfeest (VBF) voor kinderen van 4-12 jaar. Twee dagen lang is het dan feest in de Voorhof. De kinderen luisteren naar bijbelverhalen en sketches, zingen, knutselen en doen nog meer leuke activiteiten.

Onze wijkgemeente is van oorsprong een hervormde gemeente. Tweemaal per zondag vieren we ons geloof in een kerkdienst: we lezen uit de Bijbel, we bidden tot God en zingen oude en nieuwe liederen. De meeste liederen worden begeleid door het orgel, maar regelmatig levert onze muziekgroep ook een bijdrage aan de dienst. En in de jeugddiensten zorgt onze eigen jeugdband voor de muzikale begeleiding.

We willen graag een open gemeente zijn: iedereen is welkom in onze diensten en bij activiteiten. Op deze site is veel informatie te vinden over de activiteiten in onze gemeente. Wie graag meer te weten wil komen over het christelijk geloof, kan ieder najaar terecht bij de Alpha-cursus. Wil je daar niet op wachten? Dan kun je ook altijd contact opnemen via het contact-formulier.

Voor nieuws over onze wijkgemeente kun je terecht op deze site, die regelmatig wordt bijgewerkt, maar je kunt ons ook volgen op Facebook en Twitter. Onze kerkdiensten worden iedere zondag live uitgezonden via deze site en via Regio TV De Bilt (frequenties).
 

 


Van die dag kan niemand weten,
maar het woord drijft aan tot spoed.
Zouden wij niet haastig eten, gaandeweg Hem tegemoet,
Jezus Christus, gisteren, heden,
Komt voor eens en komt voor goed!

Bron: Liedboek voor de Kerken,
gezang 300 vers 6;

 

Ledenactiviteit

Er zijn momenteel 0 gebruikers en 0 gasten online.