Home | Nieuwsberichten | A. de Rooij's blog

Zoals u enige tijd geleden in het Kerkvenster hebt kunnen lezen, wordt het interieur van de Dorpskerk aangepast. Deze week is restauratiebedrijf Oud Heusden B.V. in de kerk aan het werk geweest. Naast enkele kleine klussen zijn ook de kerkbanken grondig aangepakt. Het bedrijf heeft in de afgelopen dagen  hard gewerkt en hoopt vrijdag de laatste werkzaamheden af te ronden.

Nadat eerst de banken van het middenschip netjes zijn doorgezaagd, zijn ze vervolgens tegen de zijwanden geplaatst. Hierdoor is een gangpad in het midden ontstaan. De vloertegels zijn aan de zijkanten verwijderd en mooi passend in het middenpad gelegd. Momenteel wordt nog gewerkt aan het verwijderen van enkele banken in de zijvleugels.

Vrijdag zal een laatste inspectie worden uitgevoerd, maar naar verwachting zal de kerk komende zondag gewoon gebruikt kunnen worden. Daarna zal alleen door een installatiebedrijf de vloerverwarming nog moeten worden
aangesloten. Gezien de weersverwachting voor komende weekend, met temperaturen van rond de 20 °C, zal het geen problemen moeten opleveren als dit pas later gebeurt.

Op de onderstaande foto kunt u zien hoe het aanzicht is vanaf de preekstoel richting het orgel. Verdere informatie en foto's vindt u met de volgende hyperlink.


Ledenactiviteit

Er zijn momenteel 0 gebruikers en 3 gasten online.