Home | Nieuwsberichten

Nieuwsberichten van Gea de Rooij

Vanavond was deel 2 in de serie over “rotsvast vertrouwen”. We hebben geleerd dat het best lastig en moeilijk kan zijn voor je geloof uit te komen.
Eerste deden we een quiz over hoeveel we reeds weten over de verloochening door Petrus.
Daarna hoorden we over hoe Evie en Evert iets dergelijks meemaakten. Een vriendje wilde Evert niet groeten, omdat hij heel boos op hem was over een eigen goal dat Evert tijdens zijn eerste voetbaltraining heeft ‘gescoord’.

Dhr. Aaron van Randeraad  te De Bilt hoopt een presentatie te geven met als thema:
Bijenhouden in Nederland
Tevens hoopt Janine Hoksbergen – Bulk tijdens een paar muzikale intermezzo’s op haar harp te spelen. 
De meditatie zal ds. H. Dankers verzorgen.

Er is ruimte voor ontmoeting en samenzang.
De middag wordt afgesloten met een maaltijd.
Er is een collecte voor de diaconie.
Vanaf 14.30 uur bent u welkom in  De Voorhof voor thee of koffie.

Vandaag ging het Bijbelverhaal over Jacob en Ezau.
Na jaren zagen ze elkaar terug en zijn ze superblij elkaar weer te zien. Ze vallen elkaar in de armen.We hebben nog verder gepraat over het goedmaken na een ruzie, je excuses kunnen aanbieden. En hoe je je daarna vaak beter voelt. Beter dan met ruzie te blijven rondlopen.
We zijn verder gegaan met de boeken knutsel, deze keer geschilderd. De kinderen hebben er mooie kunstwerken van gemaakt. Het was weer een leuke avond!

We zijn bezig met de geschiedenis van Jakob. Vandaag was het thema: bidden als je bang bent. Jakob ging weg bij Laban en terug naar zijn land en volk. In opdracht van God. Maar dan zou hij zijn broer Ezau weer terugzien - en ze gingen vroeger met ruzie uit elkaar! ... Jakob is bang! 
Hij bidt tot God en herinnert Hem aan Zijn opdracht en Zijn belofte. Jakob worstelde met een Man en kreeg een nieuwe naam. God bemoedigt hem hierdoor.

Vandaag hadden we een andere versie van het Clickduo Evert & Evie:
Aron en zijn zus Rachel speelden respectievelijk  Evert en Evie en dat ging ze heel goed af zelfs zonder voorbereiding! Evert ging op zoek naar een klavertje 4 in de hoop op een goed cijfer voor zijn aardrijkskundetoets. Die vond hij niet, dus ging hij toch maar leren.

We hebben het vandaag gehad over genisis 29: 9 - 30.
Dit gaat over liefde. De liefde van jakob en Rachel. Maar vooral over de onverwaardelijke liefde van god voor ons.

Rond een uur of 19:30 uur kwam dominee Dankers ook nog en hebben we geskypd met de kinderen Geluk die nu in Costa Rica wonen en nu zomervakantie hebben. Dit was erg leuk en grappig. Maar stiekem ook wel een beetje spannend.

Na het spoorzoeken van Evert en Evie uit de Click gingen wij spoorzoeken in de bijbel en kwamen helemaal achterin uit bij Openbaring 21.
Voor volwassenen al geen makkelijke tekst, voor kinderen nog minder..
Maar de conclusie is dat het uiteindelijk allemaal goed komt!
Daarna mochten we aan de knutsel van Tineke: een sneeuwpop die ook ingevuld werd als giraffe, olifant en paard van klei; na droging gaan we ze volgende week schilderen en dan dus niet alleen wit.

Op zondag 3 februari is er weer een gemeentelunch. Wij nodigen van jong tot oud uit om na het koffie drinken met elkaar te eten. Als iedereen iets van eten en drinken meeneemt, dan delen wij dat met elkaar. Als u of jij niet in gelegenheid bent iets mee te nemen, dan bent u en jij alsnog van harte welkom. Er is genoeg voor iedereen.

Op onze eerste avond van 2019 zijn we op weg gegaan om het spoor van Jezus te volgen - we hebben geleerd: van vragen wordt je wijzer!
Eerst hebben we gehoord hoe Evie en Evert het hondje van de buurvrouw kwijt raakten en naar hem op zoek gingen. Daarna hebben we in de Bijbel gelezen (Lukas 2:40-52) hoe Jozef en Maria Jezus kwijt raakten toen hij in de tempel achtergebleven was. Daar zat hij naar de leraren te luisteren en vragen te stellen. Dat kunnen en moeten we Hem nadoen!
We hebben de 6 SOLVAT-stappen om de Bijbel te lezen besproken:
S = Stil worden

Op 16 november deden we mee aan een spannende online wedstrijd, georganiseerd door JoP (Jong Protestand)  in samenwerking met Kerk in Actie. In heel Nederland waren op hetzelfde moment jeugdclubs bij elkaar en werd er geld ingezameld voor Kinderen in de Knel. Gezellige boel in De Voorhof! Er werd gekeken naar de verhalen over Mozes, en daaruit volgden opdrachten;  in korte tijd werd een kleine Mozes geknutseld, in een zelfgemaakt mandje van plakband, dat nog bleef drijven ook! Vervolgens werd een pyramide gestapeld van suikerklontjes, wat een gekleef…..

Ledenactiviteit

Er zijn momenteel 0 gebruikers en 3 gasten online.