Home | Nieuwsberichten

Nieuwsberichten van Gea de Rooij

Op woensdag 18 september zijn we gestart met hernieuwde seizoen, met 8 kinderen - van 4 hebben we afmeldingen voor deze avond gehad. Dus volgende week zijn we weer met een stuk of 12. En wie weet komen er nog meer bij!
We hebben het verhaal van de kinderen bij Jezus gelezen en na drinken en wat lekkers hebben we “ken-elkaar”-spelletjes gedaan en ook nog even buiten gevoetbald. Het was nog zo lekker buiten! Het was een gezellige avond.
Volgende keer beginnen we met het Clikboekje: met meiden van Het Knipperlicht op de voor- en achterpagina!! Zo leuk.

Klik op de bijlage om de zondagsbrief te openen.

Zondagavond 19 mei zal er via RTV de Bilt een andere dienst worden uitgezonden dan de zendingsdienst van 18:00. Dit heeft te maken met de complexiteit van de techniek in de zendingsdienst. Hierdoor is de kans zeer groot dat deze niet goed te volgen is via RTV de Bilt. Daarom zullen wij op RTV de Bilt de dienst van zondagavond 5 mei 2019 uitzenden. Deze dienst is nog niet eerder uitgezonden geweest vanwege een technische storing.
Mocht u toch thuis de zendingsdienst willen volgen dan kunt u die bekijken via kerkdienstgemist.nl. 

Dhr. Aaron van Randeraad  te De Bilt hoopt een presentatie te geven met als thema:
Bijenhouden in Nederland
Tevens hoopt Janine Hoksbergen – Bulk tijdens een paar muzikale intermezzo’s op haar harp te spelen. 
De meditatie zal ds. H. Dankers verzorgen.

Er is ruimte voor ontmoeting en samenzang.
De middag wordt afgesloten met een maaltijd.
Er is een collecte voor de diaconie.
Vanaf 14.30 uur bent u welkom in  De Voorhof voor thee of koffie.

Vandaag hadden we geen Clik dus mochten we improviseren.
Het Onze Vader kent veel varianten, de leiding had 15 verschillende meegenomen die de kinderen 1 voor 1 mochten voorlezen/voorbidden.
Er moest goed worden opgelet want ‘ons’ Onze Vader zat er ook tussen, welke was dat?,  alsmede wat moeilijke of oude woorden die gebruikt worden in dit gebed.
Het meest originele: het Jezus gebed vertaalt uit het Aramees in de begintijd werd als mooiste beoordeeld, de Zuid-Afrikaanse variant als apartst.

Zondag 31 maart 2019 is er weer Kleuterkerk in de Dorpskerk. Vanaf 11.30 uur zijn de kinderen van 0 t/m 6 jaar weer van harte welkom.

Vandaag hebben we het over Petrus gehad en het laatste avondmaal wat Jezus samen met
de discipelen houdt. Hij zegt daar dat voor de haan kraait, Petrus 3x zegt dat hij de Here Jezus niet kent. Petrus kan dat echt niet geloven maar het gebeurt toch..
Later vergeeft Jezus Petrus zijn fout. Zo mogen ook wij met onze fouten bij de Here Jezus komen.
We zijn begonnen met het maken van een soort kijkdoos maar dan net iets anders, de kinderen zijn begonnen met de buitenkant bekleden en versieren en volgende week volgt de binnenkant. Het was weer een leuke avond.

Vanavond was deel 2 in de serie over “rotsvast vertrouwen”. We hebben geleerd dat het best lastig en moeilijk kan zijn voor je geloof uit te komen.
Eerste deden we een quiz over hoeveel we reeds weten over de verloochening door Petrus.
Daarna hoorden we over hoe Evie en Evert iets dergelijks meemaakten. Een vriendje wilde Evert niet groeten, omdat hij heel boos op hem was over een eigen goal dat Evert tijdens zijn eerste voetbaltraining heeft ‘gescoord’.

Vandaag ging het Bijbelverhaal over Jacob en Ezau.
Na jaren zagen ze elkaar terug en zijn ze superblij elkaar weer te zien. Ze vallen elkaar in de armen.We hebben nog verder gepraat over het goedmaken na een ruzie, je excuses kunnen aanbieden. En hoe je je daarna vaak beter voelt. Beter dan met ruzie te blijven rondlopen.
We zijn verder gegaan met de boeken knutsel, deze keer geschilderd. De kinderen hebben er mooie kunstwerken van gemaakt. Het was weer een leuke avond!

We zijn bezig met de geschiedenis van Jakob. Vandaag was het thema: bidden als je bang bent. Jakob ging weg bij Laban en terug naar zijn land en volk. In opdracht van God. Maar dan zou hij zijn broer Ezau weer terugzien - en ze gingen vroeger met ruzie uit elkaar! ... Jakob is bang! 
Hij bidt tot God en herinnert Hem aan Zijn opdracht en Zijn belofte. Jakob worstelde met een Man en kreeg een nieuwe naam. God bemoedigt hem hierdoor.

Ledenactiviteit

Er zijn momenteel 0 gebruikers en 0 gasten online.